Wist je dat je in de winter ongeveer een derde meer elektriciteit en acht keer zoveel gas verbruikt dan in de zomer? In de zomer verbruik je automatisch minder energie. De verwarming staat lager, je gebruikt minder licht en hebt minder behoefte om uren onder een warme douche te staan. Daar hoef je niets voor te doen…
Zeker niet als je de goedkoopste energiemaatschappij heb gekozen? NIET?!?
Gebruik dan snel de Das Handig Energievergelijker en sluit meteen over!
Maar je kunt nóg meer doen om je energierekening verder te verlagen.  4 Lente + 6 alle seizoenen energie-bespaar-tips!

 

 

1. Ontdooi je vriezer
Ook niet bepaald ons lievelingsklusje, maar je moet je vriezer minstens twee keer per jaar ontdooien. Hoe dikker de ijslaag, hoe hoger het energieverbruik namelijk is. En met  mooi weer gaat het een stuk sneller.

2. Droog de was buiten
Een gemiddelde droger verbruikt iedere keer dat ‘ie aan staat ongeveer een euro aan stroom. Reken maar uit wat dat in een heel jaar kost! Iedere keer dat je gebruikt maakt van een waslijn of droogrek, verdien je dus geld. Ruikt ook nog heerlijk!

3. Pak de fiets in plaats van de auto!
Dit hoeven we niet uit te leggen toch? Begin bijvoorbeeld met één keer per week naar je werk te fietsen in plaats van de auto te pakken. Je komt fris aan op werk, het is goed voor je conditie en je bespaart energie!

4. Het nieuwe buiten koken!
Na al dat energie besparen, ben je toe aan ontspanning. Vergeet de barbecue! Steek een COOX aan. De COOX is een kooktoestel voor in de tuin, het park of op de camping dat werkt op hout. Veel minder vervuilend dan briketten of houtskool. Met de verkoop van elke COOX in Nederland, steunt HIER ook een gezin in een ontwikkelingsland met een COOX. Daar kan het kooktoestel miljoenen mensenlevens redden en draagt het bij aan de oplossing van het klimaatprobleem. Kijk voor meer informatie op www.hier.nu/coox.

6 Energy-bespaar-tips die altijd kunnen

Een gemiddeld huishouden gebruikt jaarlijks 3.500 kilowattuur stroom. Door slim om te gaan met energie, help je het klimaat een handje én kan je honderden euro’s besparen op je energierekening.

 
 1. Kies voor zuinige verlichting!
  (bespaar 66 euro per jaar)
  Met een druk op de knop kan je geld verdienen door het licht uit te zetten in ruimtes waar dat niet nodig is. En door je gloeilampen te vervangen door zuinige LED-lampen bespaar je tientallen euro’s per jaar.

 2. Laat uw apparatuur niet op stand-by staan!
  (bespaar 44 euro per jaar)
  Een huishouden is per jaar zo”n 300 kilowattuur (kWh) kwijt aan stand-by verbruik. Tweederde daarvan is te vermijden door de apparaten echt uit te zetten. Het gaat met name om de TV plus randapparatuur, de computer plus randapparatuur, de stereoset en keukenapparatuur.

 3. Was op lagere temperaturen!
  (bespaar 26 euro per jaar)
  Vrijwel alle wasmiddelen wassen tegenwoordig goed schoon op 30 graden. En met sommige middelen kan je zelfs wassen op 15 graden. Dat is veel energiezuiniger dan wassen op 60 graden.

 4. Slim computeren! 
  (bespaar 11-33 euro per jaar)
  Zet het energiebeheer aan op je computer en verwijder screensavers. Dit levert een besparing op van 11 euro voor laptop-computers, en tot 33 euro bij een desktop-model.

 5. Vervang je oude koelkast!
  (bespaar 55 euro per jaar)
  Oude koelkasten verbruiken meer stroom dan moderne modellen. Vervang je oude koelkast (van 10 jaar of ouder) door een zeer zuinige A+++ koelkast. Deze zijn tot wel drie keer zuiniger dan een ouder model.

 6. Vervang je oude wasdroger door een warmtepompwasdroger!
  (bespaar 88 euro per jaar)
  Een warmtepompdroger werkt net als een conventionele droger op elektriciteit, maar verbruikt 60% minder energie.

DAS HANDIG 

ENERGIEVERGELIJKER!

<<probeer en bespaar!

 

 

bron

Reacties

reacties