WC papier is tegenwoordig onmisbaar. Maar soms is het zo vanzelfsprekend het te gebruiken waarvoor het eigenlijk bedoelt is. Maar er zijn ook genoeg andere dingen waarvoor je de wc-rol kunt gebruiken naast het vegen van je kont.  Hier 7 handige life-hacks met toiletpapier.

 

Bezoek ook eens het youtube kanaal om andere life-hacks te bekijken.


 

 1.  Stop je huisdier met het verspillen van toiletpapier

Wanneer uw huisdier altijd met het wc-papier aan de haal gaat is deze simpele tip al een verbetering van je leven. Stop het begin van het toiletpapier in de wc-rol. Op deze manier voorkom je dat je huisdier al je wc-papier opgebruikt.

 

2. Houdt je wc-papier droog tijdens het kamperen

Hou jij van kamperen? Dan zul je vast de irritatie van nat toiletpapier herkennen. Het doel van toiletpapier is helemaal weg op het moment dat het nat is. En zonder toiletpapier kan ik echt niet meer.
Wat je hieraan kunt doen? Gebruik een plastic container ter grootte van een rol toiletpapier. Ik gebruik zelf een lege shag-emmertje. Doe hier je toiletrol in en maak aan de bovenkant of zijkant een snee om je toiletpapier uit de rol te kunnen halen. Een ander bijkomend voordeel: niet de hele camping heeft door dat je een grote behoefte moet doen, wanneer je deze life-hack gebruikt.

 

3. Gebruik een keukenrol als je door je wc-rollen heen bent

Heel vervelend; Je hebt net een grote behoefte gedaan en komt erachter dat je toiletpapier op is. Een goede, voor de hand liggend alternatief is keukenpapier. Het doormidden zagen van je keukenpapier, zoals hieronder in het filmpje te zien is is natuurlijk geen vereiste.

 

4. Gebruik een lege wc-rol als wapen of om je kinderen even stil te houden

Wc-papier opgemaakt en alleen nog de rol over. Deze kun je onder andere gebruiken om je kinderen mee bezig te houden of om als wapen te gebruiken. Pak een ballon en knip hier het smalle tuitje vanaf. Doe de rest over de wc-rol en vul hem met een knikker, eikeltje, propje papier of wat je ook voor handen hebt. Trek de ballon, met daarin jou “kogel” naar achter, richten en schiet!!

 

5. Voorkom dat inpakpapier verkreukeld

Leuk, mooi, stevig inpakpapier kost als snel meer dan een euro. Tussen de verjaardagen door bewaar je het in een kast of zet je het in een hoekje ergens neer. Iedere keer dat je het weer wilt gebruiken is weer een beetje van de rol afgerold en verkreukeld, waardoor je steeds weer een stuk inpappapier moet afknippen en weg kunt gooien. Oplossing; Gebruik een lege wc-rol en knip deze door. Doe deze wc-rol om je rol met inpakpapier. Je zult zien dat de volgende keer dat je weer je inpakpapier pakt het nog allemaal op de rol zit en je niet langer kostbaar inpakpapier hoeft weg te gooien.

 

6. Zit er warmpjes bij

Deze is wel erg ver gezocht en misschien zelf out-of-the-box en totaal onbruikbaar. Toch weet je maar nooit, en ben je toch eens enorm blij dat je dit hebt gelezen en onthouden. – Is het zover gekomen? Laat het ons in ieder geval weten! –
Snel licht en warmte nodig, maar aan het kamperen en niks voor handen, behalve wc-papier en een blikje tonijn in olie die eigenlijk had gekocht om je maaltijdsalade af te maken. Open het blikje tonijn en stop enkele vellen toiletpapier uit je zelfgemaakte toiletrolbewaarbox en stop dit boven op de tonijn. Geef het toiletpapier even de kans om de olie uit het blik op te nemen. Haal het papier vervolgens van de tonijn af. Nu kun je ook de tonijn uit het blik halen, om bijvoorbeeld je salade af te maken. Stop het, met olie volgezogen toiletpapier in het lege blik en steek het papier aan en voila….. een warmte en lichtbron die zeker een half uur blijft branden. Meer dan genoeg tijd dus om te kunnen genieten van je tonijnsalade onder het genot van je eigen mini-kampvuurtje.

 

7. Maak een brander om je koffie of blikvoer te warmen.

Handig wanneer je gaat survivallen, maar ook wanneer je ooit de pech hebt door een stroom of gas-storing je fornuis niet te kunnen gebruiken. Wil je dan toch graag warm eten of drinken dan is deze “life-hack” zeker handig.
Pak de kartonnen rol  van een wc-rol (ofwel dat deel van een wc-rol dat je niet gebruikt om je kont mee af te vegen) en stop deze in een leeg blikje of pannetje en vul het met wat alcohol. Hiervoor is 70%  isopropylalcohol ofwel alcohol om te ontsmetten, hele sterke drank of gewoon lampenolie het best te gebruiken. Geef de wc-rol even de tijd om de vloeistof van jou keus, op te nemen en het ermee doorweekt is. Steek de rol vervolgens aan en je zult zien dat het werkt als een soort lont. Je kunt je, bij nuchter en verstandig gebruik, er dus niet aan verbranden. Niet alleen levert dit een enorme hoeveelheid warmte op om je aan op te warmen, maar het is ook meer dan genoeg om je blikvoer of kopje koffie mee te warmen.

 

Deze 7 manieren waarop je een toiletrol kunt gebruiken, maar je waarschijnlijk nog nooit aan had gedacht kun je terug vinden in de onderstaande video. Hier zijn alle bovengenoemde wc-rol hacks nog eens uitgelegd. Enig nadeel, het is in het Engels. Wil je in het vervolg zulke video’s graag in het Nederlands kunnen bekijken? Help ons mee om das-handig.nl of onze Facebookpagina te delen en bekender te maken. Dit is voor ons de motivatie om zelf filmpjes te gaan maken, waarin wij laten zien hoe en uitleg geven ter ondersteuning van de artikelen die we plaatsen.

Reacties

reacties