BOODSCHAPPEN DOEN

ik heb er een hekel aan. Vooraf bepalen wat je nodig hebt en dus wat je iedere dag van komende week denkt te gaan eten. En dat “denkt te gaan eten” is ook weer een punt dat ik moet meenemen bij het opstellen van het boodschappenlijstje. Uiteindelijk wil ik zo min mogelijk voedsel verspillen, want als ik ergens een grote hekel aan heb dan is het voedselverspillen. Dat geld had ik me immers kunnen besparen op de boodschappen en er iets leuks mee kunnen doen.

Op internet vond ik op dibly een artikel met daarin 21 manieren om geld te besparen op je boodschappen. De eerste manier is meteen ook heel mileubewust en zou, naar mijn mening, iedereen vanzelfsprekend moeten vinden; je koopt producten afhankelijk van het seizoen waarin je je bevindt.

En ander punt uit het artikel dat mij aansprak en waarmee ik al bekend was in de ten minste houdbaar tot en te gebruiken tot datum. Ook na deze datum kunnen producten nog perfect eetbaar zijn.

Besparenboodschappen

Tip 12 heeft mij gemotiveerd om komende week aan de slag te gaan met het in bulk inkopen (tip 2), verwerken en invriezen van producten. Om dit zo goed mogelijk te doen maak ik gebruik van de brochures die je hieronder kunt downloaden.

Dit artikel heeft bij mij ertoe geleid dat ik ben uitgedaagd en gemotiveerd om deze week aan de slag te gaan met deze tips en zo geld te besparen op boodschappen. Doe jij met mij mee?

Het volledige artikel ” 21 ways to save on your grossery bill” op dibly kun je  HIER lezen.

Verder interessant:

Lees hier hoe je voedsel het beste kunt bewaren: Bewaarwijzer van het voedingscentrum

Informatie over tenminste houdbaar tot datum op producten (pdf file)

Tips om voedselverspilling tegen te gaan (pdf file)

Reacties

reacties