Eindelijk is het zover! Whatsapp voor op je PC. Al geruime tijd ben ik op zoek naar een mogelijkheid om berichten in whatsapp te ontvangen en versturen vanaf de computer.
En eindelijk heb ik het gevonden!! Appen vanaf je laptop op pc is nu mogelijk zonder dat je software moet downloaden, je moet aanmelden met gebruikersnaam en wachtwoord of andere ingewikkelde trucs moet uithalen. In 3 simpele stappen leg ik je uit hoe je whatsapp kunt gebruiken via je internetbrowser.

Je hebt nodig:

– Smartphone met nieuwste whatsapp versie (eventueel eerst updaten!)
– PC of laptop met internetbrowser Google Chrome, Firefox of Opera

STAP 1:

Koppelen

Ga naar de webversie van WhatsApp: https://web.whatsapp.com/.
Ga op je telefoon naar WhatsApp en ga naar het Menu en kies voor WhatsApp Web.
Scan met je telefoon de QR-code op de website van Whatsapp en wacht tot je telefoon is gekoppeld met WhatsApp Web.

De site van whatsapp met de QR-code die je scant met je telefoon.

Stap 2: 
Versturen via computer

In principe werkt WhatsApp Web net zoals de App op je telefoon. Omdat de webversie een kopie van je WhatsApp op je telefoon is moet je telefoon ten alle tijden zijn verbonden met internet via Wifi of dataverbinding.
Je kunt zowel de microfoon als webcam van je PC of laptop gebruiken om geluid of video bestanden via de WhatsApp Web te versturen.

WhatsApp Web werkt vrijwel hetzelfde als WhatsApp op je mobiel.

Stap 3:
Bureaubladmeldingen (handig voor school of werk)

Met WhatsApp Web kun je (ook op je werk of op school) ongestoord chatten zonder je telefoon in de hand te hebben. Door bureaubladmeldingen in te schakelen hoef je je telefoon niet eens meer aan te raken.
Kies links bovenaan in de browser bij WhatsApp Web voor bureaubladmeldingen inschakelen en klik op “OK, begrepen” in het pop-upvenster. Klik hierna op toestaan bovenaan in de balk om meldingen te ontvangen. Zodra je een nieuw bericht ontvangt via WhatsApp krijg je een melding op je bureaublad. Subtiel genoeg zodat niemand op je werk iets merkt.

Subtiel meldingen ontvangen op je bureaublad van nieuwe berichten zonder dat iemand het merkt!

Ben jij overtuigd van WhatsApp Web en heb je wat aan deze uitleg / tutorial / howto gehad? Deel hem via facebook, mail of WHATSAPP (Web). Bedankt!

Reacties

reacties