Kijkje in de toekomst: de keukentafel van 2025

Kijkje in de toekomst: de keukentafel van 2025

De keuken van de toekomst is het resultaat van een samenwerking van 18 maanden. De Ikea Concept Kitchen 2025 zal worden getoond tijdens IKEA Temporary tentoonstelling die begint op 9 april in Milaan. De tentoonstelling is slechts een onderdeel van het lopend onderzoek door IKEA naar hoe de relatie tussen voedsel en mensen aan het veranderen is. Het concept toont hoe de mens in de toekomst met voedsel omgaat.

Het concept is onder meer gebaseerd op hoe we ons voedsel in de toekomst kweken en bewaren. En hoe we koken, eten, leven en werken in de keuken.

 

IKEA Concept Kitchen 2025 is voorzien van slimme mogelijkheden

Volgens het bedrijf is de eettafel altijd het hart van de keuken geweest. Een plaats waar voedsel wordt bereid en gegeten. De tafel van de toekomst speelt in op de verandering van de behoeftes van mensen. Zo is het werkblad van de toekomst ontworpen als werktafel, kookplaat, eettafel en speelplek voor kinderen. Hierbij maakt technologie een groot deel uit, zo kan het verspillen van voedsel worden beperkt.

Met behulp van een camera en een projector boven de tafel wordt relevante informatie op het werkblad geprojecteerd. Zo krijg je meer informatie over een product of een suggestie van gerechten die je kunt koken met de ingredi├źnten die je al in huis hebt. Het werkblad van de toekomst toont ook advies over hoe je een bijvoorbeeld een broccoli het beste kunt snijden en is voorzien van een ingebouwde weegschaal.

Bekijk hoe jouw keuken van de toekomst er waarschijnlijk uit gaat zien in op de IKEA Concept Kitchen 2025 website om zo meer te weten te komen over alle functies van de IKEA Concept Kitchen 2025. Het is nog niet bekend of de IKEA Concept Kitchen 2025 ook daadwerkelijk in het assortiment van IKEA gaat verschijnen op korte termijn.

Reacties

reacties